Radonmät ditt hem

Att ha en trygg och säker bostad är något vi alla strävar efter. Ett viktigt men ofta förbisett steg i att säkerställa detta är att mäta radonhalten i ditt hem. Radon är en osynlig, luktfri radioaktiv gas som naturligt förekommer i marken. När radon sipprar upp genom marken och in i byggnader kan den nå farliga nivåer och utgöra en allvarlig hälsorisk.

Beställ en radonmätning

Att radonmäta sin bostad är en enkel och kostnadseffektiv åtgärd. Du kan beställa en radonmätning genom företaget Radea som är experter inom området. Radonmätning utförs med små detektorer som placeras i hemmet under en viss period, vanligtvis två till tre månader. Dessa detektorer skickas sedan tillbaka till Radea som i sin tur analyserar dosorna. Mätningen bör utföras under eldningssäsongen, från oktober till april, då husen är mest täta och radonhalterna därmed högst.

Om radonhalten i ditt hem visar sig vara högre än riktvärdet på 200 becquerel per kubikmeter (Bq/m³), finns det flera åtgärder du kan vidta för att sänka den och Radea kan hjälpa dig med det. Åtgärder kan till exempel inkludera förbättrad ventilation, tätning av sprickor i grunden, eller installation av radonsug eller radonbrunn. Dessa åtgärder kan effektivt reducera radonhalten och därmed minska hälsorisken. Därför är det viktigt att du vänder dig till Radea för att radonmäta ditt hem.

Förutom de hälsomässiga fördelarna, kan en låg radonhalt också öka värdet på ditt hem. Potentiella köpare är alltmer medvetna om radonriskerna och en dokumenterad låg radonhalt kan vara en attraktiv egenskap på bostadsmarknaden.

Att radonmäta sin bostad är alltså en liten insats för att skydda både din hälsa och ditt hems värde. Genom att ta detta steg visar du att du tar din och din familjs säkerhet på allvar. Så varför vänta? Beställ radonmätare idag och säkerställ att ditt hem är en trygg plats att bo på.