Dags för ny bostad

När det vankas flytt så är det mycket att tänka på. Inte minst flyttstädningen kräver både energi och tid. Att anlita en flyttfirma kan därför vara en god hjälp. Det är även viktigt att tänka på om det passar bäst att köpa eller hyra sin nya bostad.

Vad ingår i flyttstädning?

Den bästa investeringen man kan göra när det är dags för flytt är att anlita en flyttfirma. Om man inte vet vad som ingår i en flyttstädning så kan man bli glatt överraskad. Det mesta som gäller bostaden ingår, inklusive rengöring av ugn och badrum som brukar vara några av de mest tidskrävande uppgifterna. Även grovstädning av garage och fönsterputsning ingår. Det som dock inte brukar ingå är sådant som kan behöva göras i trädgården och utanför huset överlag. Om det behövs rensning av avlopp så kräver dessa även separat bokning av en rörmokare.

Köpa eller hyra

Att byta bostad innebär oftast en chans till en nystart i livet och början på en ny fas. När det gäller valet av att köpa eller hyra din nya bostad så har bägge val sina för- och nackdelar. Fördelarna med att hyra en bostad är att man slipper tänka på underhåll av bostaden och får hjälp av fastighetsägaren om något går sönder. Å andra sidan har man inte lika mycket frihet när man hyr en bostad som om man äger sitt boende. För att exempelvis måla om eller göra väsentliga förändringar i en hyresbostad krävs alltid tillstånd från hyresvärden.