Billig bilsemester i Norge

Vårt grannland Norge är väldigt vackert. Och dyrt. Men Norgeresan behöver inte kosta så mycket. Här kommer tipsen på hur du kan göra din bilsemester i Norge så billig som möjligt.

Bilsemester

Det är härligt att åka på bilsemester. Kunna stanna på fina platser. Om du ska resa i Norge är det perfekt att resa med bil. Det finns många fina platser att upptäcka. För att ta sig till de riktigt natursköna ställena krävs bil. Det som är skönt med just bil är att den tar oss till olika platser, samtidigt som den också ger ett skydd och har tak. Ett litet minihem på vägen. Om du aldrig gjort en bilsemester kan du läsa bilmagasinet Vi bilägare, för att få riktigt smarta tips på hur du maxar bilresan.

Norge

Det finns mycket intressant att upptäcka i Norge. Ett problem är dock att Norge är dyrt. Norge är också ett väldigt bergigt land, med små och krokiga vägar. Du kommer behöva åka i flera betaltunnlar och eventuellt även färja. En del av Norges charm, samtidigt som pengarna lätt flyger iväg. Först och främst kan det vara smart att du planerar din resa i förväg. Då har du bättre koll på eventuella tullavgifter och ifall du behöver åka med färja. Så slipper du få oplanerade utgifter i efterhand. Det kan också vara smart att förflytta sig vissa sträckor i Sverige. Om ditt mål är att nå Nordkap, så kan du köra i Sverige, som har rakare och snabbare vägar. När du sedan har kommit nog långt norrut åker du över de svenska fjällen och kommer över till Norge.

Handla i Sverige

Om du planerar din resa väl så behöver den inte bli så dyr. Antingen sover du i tält, i bilen eller kör husbil eller husvagn. Du kan faktiskt campa gratis på vissa ställen i Norge. Riktiga campingar är inte heller så jättedyra. Du kan bo i stuga på en campingplats utan att det kostar dig skjortan. Tänk också på att tanka full tank innan du lämnar Sverige. Som det absolut sista du gör innan du kör in i Norge. Sedan är det smart att ha med sig vattenflaskor, termos, bröd, pulverkaffe, mjukost, torrvaror och matkonserver. Så kommer du spara in mycket pengar.