Weekend i London

London är en av svenskarnas favoritstäder. En skön stad att åka till för både nöje, shopping och för att bara strosa omkring i.

London

Det finns mycket att göra i London. Om du har varit där flera gånger kan det vara roligt att leta upp nya pärlor. Har du inte varit i London, så kan det vara smart att läsa resemagasinet Vagabond för att få bra tips. Det finns flera anledningar till att just London är så populärt. Eftersom britterna talar engelska, så är det lätt för oss att göra oss förstådda. Brittiska TV-program är också mycket populära i Sverige. Vi känner oss lite hemma i kulturen. Storbritannien har också en skön kultur: pubar, mycket humor och så all intressant historia. Att vandra i London är nästan att vandra i ett levande museum.

5# måsten

Det finns några saker som du måste göra när du reser till London. Eller i alla fall ha gjort på någon av dina resor. Först och främst måste du gå förbi Buckingham Palace. Se om flaggan vajar och om drottningen är hemma. En annan klassiker är att gå till Westminster Abbey och sedan vidare över Themsen till Parlamentet. Otroligt ikoniska platser att vara på. Du bör sedan gå in på en pub och släcka törsten med en öl. Vill du äta något riktigt brittiskt till ölen, så satsar du på en paj. Gå sedan vidare till Towern, som finns mitt i centrala London. En plats fylld med historia. Sedan bör du också ta en långpromenad från Hyde Park till St Pauls katedralen. Då har du hunnit se mycket av London och fått möjlighet att insupa den sköna atmosfären.